Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Jedna z největších filmových hvězd herečka Claudia Cardinale (73) nestárne. Stejně jako Sophia Loren (89)i Claudia vypadá ve svém věku naprosto dokonale.

Italská herečka tuniského původu zahájila svou kariéru v sedmnácti letech, když zvítězila v soutěži o nejkrásnější Italku v Tunisku. Bohužel byla v té samé době znásilněna. Paradoxem je, že muž, jenž ji znásilnil zůstal jejím prvním milencem.

Již v devatenácti letech porodila. Na počátku své filmové kariéry dostávala jen role, ve kterých mohla předvést své přednosti. V roce 1958 debutovala ve filmu Maria Monicelliho Zmýlená neplatí. Zanedlouho se stala erotickým symbolem celé Evropy a také kvalitní a vyhledávanou herečkou.

A co říká herečka na svůj stále perfektní vzhled? "Příroda se ke mně zachovala velkoryse. Už když mi bylo osmnáct, vypadala jsem o tři roky mladší a zřejmě to pokračovalo. Rozdíl se stále zvyšoval v můj prospěch."

Nezapomenutelná kráska spolupracovala s nejváženějšími režiséry. Mezi nejvýznamnější filmy, ve kterých se objevila, patří například Rocco a jeho bratři (1960), Hvězdy velkého vozu (1965), Tenkrát na západě (1968) nebo televizní minisérie Ježíš Nazaretský (1977).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám