Hlavní obsah
Článek

Jako jeden z mála se celá léta choval jako gentleman a z úst nevypustil nic, co by jeho bývalou lásku Ivetu Bartošovou (†48) mohlo poškodit. Bůh ví, proč zrovna teď, ale herec Zdeněk Podhůrský se poprvé jasně vyjádřil k tomu, proč vztah se zesnulou zpěvačkou, s níž randil mezi lety 2004 a 2006, musel ukončit. „Moc jsem ji miloval, byla naprosto úžasná. Měla pro mě ale tolik negativních vlastností, že jsem s ní nemohl žít,“ vzpomíná Podhůrský.

„Její způsob života a řešení věcí byly s tím mým životem naprosto neslučitelné,“ naráží v Aha! na to, že se Iveta svým problémům neuměla postavit čelem a místo toho hledala berličky v podobě prášků a alkoholu.

S Ivetou nikdy nechtěl bydlet, maximálně u ní přespával (nebo ona u něho), hodně času ale stále trávil s exmanželkou a dětmi, což Iveta nebyla schopná přijmout. Chtěla ho jen pro sebe, a tak zvolila radikální řešení: pokus o sebevraždu. Došlo k němu 14. 6. 2005. Iveta si namíchala nebezpečný koktejl alkoholu a prášků, napsala i dopis na rozloučenou a nebýt bývalé hospodyně Goldy, která ji našla a zavolala sanitku, už dávno by nebyla mezi živými. Žena dokonce v knize Iveto, sbohem… popisuje, že její kamarádku museli záchranáři oživovat.

„Vztah Ivety a Zdeňka Podhůrského byl plný vášně i neštěstí. Zdeněk si s Ivetou hrál jako kočka s myší. Odmítal s ní bydlet, přišel, jen když na ni měl náladu nebo chuť. To však bylo pro ženu jejího kalibru málo. Chtěla ho vlastnit. Hádky a rozchody byly tak u této dvojice na denním pořádku. Zatímco Podhůrský házel její hysterické výlevy za hlavu, Bartošová se trápila a svoji rozhozenou psychiku ‚léčila‘ – jak ostatně jinak – prášky a alkoholem. Až došlo k situaci, kdy se nervově zhroutila,“ popisuje Zlata Dvořáková v knize.

Podhůrský novinářům Ivetinu hospitalizaci vysvětloval vyčerpáním po tantrickém sexu. Dnes omluvně říká, že pravdu tehdy prozradit nemohl, proto zvolil nadsázku. Za pár měsíců šel vztah stejně do kytek a bývalá partnerská dvojice se už nikdy nekontaktovala.

O Podhůrském se v posledních letech mluví hlavně v souvislosti s charitou. Udělal projekt Číslo na Boha, v rámci kterého zajišťuje finanční pomoc handicapovaným dětem.

Reklama

Další články

Načítám