Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O Jankovi Ledeckém (61) a jeho rodině se ví, že žijí zdravým způsobem života. Zpěvák surfuje, jezdí na sněžných i vodních lyžích, zkrátka je stále v pohybu. Přesto by mu díky jeho záviděníhodné štíhlosti jeho skutečný věk hádal jen málokdo.

Co za tím vězí? „Já třeba vůbec nesladím. My doma cukr prakticky nepoužíváme. Když k nám přijde návštěva a chce cukr do kafe, tak vytáhneme pikslu, ve které máme nasbíraný pytlíčky cukru z celé zeměkoule - z Koreje, Japonska, Rakouska nebo z Ameriky. U nás se nesladí," popisuje zpěvák jeden z pravděpodobných důvodů, proč nevypadá na svůj věk a jedním dechem na toto téma dodává: „Mně sladké věci nechybí. Cukr je nepřiměřený spotřebě a slazení je stejně nebezpečný jako třeba kouření."

V minulosti žili Ledečtí celou zimu ve svém druhém domově ve Špindlerově Mlýně. Dnes už ale Janek označuje jako mýtus tvrzení, že žije na horách. „Hodně se to změnilo. Dcera Ester za poslední dvě sezóny neodjela ani jeden závod v České republice a všechno jezdí v cizině, a tak se snažíme držet víc pohromadě. Abychom neztratili kontakt, tak se potkáváme spíš v Alpách nebo jinde v zahraničí," říká Ledecký, který tráví třetinu roku v zahraničí. „Buď cestuju po světě s praporem Hamleta a dalších svých projektů, nebo podporuju Ester," vysvětluje.

S Jankem Ledeckým jsme si povídali na představení tří speciálních koncertů charitativního projektu Pinktober bojujícího proti rakovině prsu. „Je pro mě šílená představa, že v jednadvacátém století někdo dostane smrtelnou chorobu jen proto, že neměl dostatek informací. Pokud je současná medicína schopná tuhle nemoc vyléčit, tak je v tomhle případě osvěta strašně důležitá," vyjádřil se k ožehavé problematice rakoviny prsu zpěvák.

V rámci této akce pokřtí Janek 15. října desku Všichni dobří andělé, první řadové album po devíti letech. Deska bude výjimečná především tím, že každou skladbu si Janek rozdělí s jedním či více kolegy z branže. Můžeme se tak těšit, že na křtu vystoupí spolu s některými hosty alba, kterými jsou třeba písničkář Ivan Hlas, rockerka Marta Jandová, frontman Kabátů Pepa Vojtek, Lucie Vondráčková nebo Ivana Chýlková. Právě s Ivanou nazpíval singl Všichni dobří andělé, který již koluje českým éterem. „Zpěváci a zpěvačky, kteří se na nahrávce objeví, jsou lidé, se kterými už dlouho spolupracuji, něco jsem s nimi zažil a většinou i účinkovali v mých projektech. Není za tím žádný kalkul, spíš setkání se starými přáteli ve studiu,“ dodává Ledecký.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám