Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejočekávanějších novinek Divadla Kalich, Žena za pultem 2: Pult osobnosti, má za sebou premiéru. A podle reakcí publika nadmíru úspěšnou. Diváci se opět pobavili nad zajímavými převleky ústřední herecké dvojice.

Jiří Lábus (64) se na jevišti například objevil v paruce a podprsence, i Oldřich Kaiser (68) si na hlavu nasadil paruku a prezentoval se parádním mikádem.

Kaiser s Lábusem se oba představili v dvojroli, a nejenže publikum pobavili, ale možná i některé diváky donutili k zamyšlení a jiné k odchodu z divadla. Příběh se totiž s minulými, ale i trochu současnými pořádky příliš nemazlí.

„Nechci prozrazovat všechno, ať si návštěvníci o představení udělají obrázek sami, ale v podstatě je to hra o tom, co by se mohlo stát, kdyby určitá strana u nás vyhrála volby. Je to komedie, pro milovníky starých pořádků hořká, pro ostatní úsměvná,“ nechal se slyšet Jiří Lábus.

Oldřich Kaiser, který údajně o roli ženy za pultem hodně stál, ale nakonec ji s těžkým srdcem přepustil kolegovi a kamarádovi Lábusovi, nemusel vůbec litovat. Jeho dvojrole Káji a Hanky byla stejně vydařená jako Lábusova prodavačka Jiřina a Pepa.

Autorem scénáře je Petr Kolečko, režisérem David Drábek, ovšem původní text komedie už neplatí. Jak uvedli oba protagonisté, v průběhu zkoušek se příběh i za jejich asistence „dolaďoval“ a leccos se ubralo, něco jiného naopak doplnilo. I tak si ovšem divák při reprízách může být jist tím, že oba pánové budou komedii průběžně upravovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám