Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Stydím se. Lidé se na mě divně dívají a mně je to nepříjemné. Uhýbám pohledem. Vážně chci být neviditelná. Nejradši bych zůstala doma a mezi lidi vůbec nechodila," zněla slova Lucky Křížkové (39), když jsme se s ní naposledy setkali.

Miss ČR 2003, známá pod svým dívčím příjmením Váchová, měla zarudlý obličej, který působil jako spálený od sluníčka. Modelka a moderátorka je naštěstí takto zohyzděná jen na určitý čas a záměrně, stala se totiž součástí projektu „Červená červené", který se zajímá o lidi trpící onemocněním kůže s názvem rosacea neboli česky růžovka.

„Je neuvěřitelné, jak taková věc zahýbe se sebevědomím. To je v tuto chvíli nulové. Občas na své ‚zkrášlení‘ během dne zapomenu, lidé mi to ale svými zvídavými pohledy rychle připomenou," říká Lucka, která má sedm dní v kuse obličej nalíčený narůžovo, aby poznala reakce svého okolí. „Ti, co mě znají, odhadují červenou barvu v mé tváři jako důsledek chemického peelingu, horského sluníčka nebo jako nějakou alergickou reakci. Všichni doufají, že projevy rychle zmizí," říká Lucka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám