Hlavní obsah
Článek

Josef Rychtář (65) zase vystoupil na veřejnosti, a to s takovým sebevědomím, až některým muselo být úzko. V televizi hovořil o soužití s Ivetou Bartošovou (†48) a vypadlo z něj už tolik zvláštních věcí, že by byla škoda nepřipomenout mu, jak to všechno, co tvrdí, možná ve skutečnosti bylo úplně jinak!

Rychtář působil v telce strašně suverénně. Člověk by skoro řekl, že to vypadalo, jako by z něj čišelo sebevědomí ve stylu: „Mně nikdy nic neodkážete!“ Co se mu jen těžko dá věřit?

1) Potvrdil, že řídil opilý.

Prý musel, proč, to ale nevysvětlil. My mu ale paměť osvěžit můžeme. Za jednu takovou jízdu, údajně pod vlivem zbytkového alkoholu, ho soudí ve Vsetíně za ublížení na zdraví. Zranil totiž před víc jak rokem jak Ivetu Bartošovou, tak další tři spolucestující. A určitě jen zlé jazyky stojí za tvrzením, že často sedá za volant nestřízlivý i v domovských Říčanech.

2) Prý spíš nadává, než aby druhému ublížil.

Zdeněk Macura by to mohl snadno vyvrátit. Kvůli jeho napadení už byl Rychtář jednou se synem Janem odsouzen, nyní ještě řeší soud kauzu ve Svitavách, kde ho zmlátili před zraky novinářů.

3) Tvrdí, že respektuje soukromí své exmanželky.

4) Darinu Novou prý nikdy neuhodil,

brutální modřiny po celém těle si asi vyčarovala sama. Jako suverén s pobaveným úsměvem prohlásil, že to moderátor zatím ještě od soudu nemá potvrzené, že by to vážně udělal. Super.cz ale po jednom kolapsu exmanželky, po němž skončila ve špitále, s brekem přiznal, že jí ublížil. Jindy zase přímo přiznal, že ji zbil.

5) Zopakoval, že Macura Ivetu před rokem unesl, zavlekl do Itálie a snad i zneuctil.

Policie však opakovaně potvrdila, že o žádný únos nešlo, že s ním šla Iveta dobrovolně. Existují na to totiž také svědecké výpovědi.

6) Přísahá, že Macura nikdy nebyl přítelem a ani partnerem Ivety.

Jenže opak tvrdí nejen sám ochránce, ale i lidé, kteří byli u Ivety dávno před Rychtářem. Ti se shodují, že Macura skutečně byl nějaký ten čas intimním druhem zpěvačky. Také záznamy z Itálie působí tak, že s Macurou vážně byla ráda, a když měl strach, ještě ho spiklenecky utěšovala.

7) Macuru obvinil z toho, v jakém stavu Iveta v Itálii byla.

Ve stejném stavu ale softwarový inženýr zpěvačku z Uhříněvsi odvezl. Nohsled Rychtáře Standa Lysý navíc kamaráda práskl, když řekl, že čtrnáct dní před útěkem už byla kvůli alkoholu v deliriu a snad i občas v bezvědomí. Až tam nechal její zdravotní stav milující partner zajít. Svému sokovi vyčítá, že zpěvačce naléval půl litru alkoholu denně. Když ji ale v Itálii dostal zpátky do svých spárů, hned do ní hodil snad litr vína...

8) Nenávist lidí vůči němu prý vyvolala média.

Rychtář zapomíná, že novináři nemuseli ani nic říkat, sám si léta po boku zpěvačky kazil pověst svým hulvátstvím a po její smrti se choval tak zvláštně a bez piety, že ho národ začal mít v nelibosti absolutně bez pomoci sedmé velmoci.

9) Ivetě měl prodloužit život.

Bez něj by údajně umřela už dřív. Když se ale poprvé vdávala, sedm měsíců po veselce nebyla mrtvá. Proč také krátce před smrtí kontaktovala přátele a prosila, aby ji zachránili od Rychtáře? Nemluvě o tom, že veřejně sliboval, že ji dostane na léčení. Z Bohnic ji ale vytáhl s tím, že léčbu vlastně nepotřebuje a že na alkohol měla právo, protože byla svéprávná. Podle něj byla v pořádku, střízlivá, nenadopovaná prášky a snad i spokojená. Takoví lidé se ale nezabíjejí v den manželových narozenin...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám