Hlavní obsah
Článek

Jen tak si poskočíte, zazpíváte a jde se v pohodě domů? Ten, kdo by si myslel, že to mají muzikáloví herci jednoduché, se bytostně mýlí. Týdny a měsíce dřou na jevišti bez nároku na honorář, premiéra uplyne jako mžik a pak už je to vlastně továrna, i když samozřejmě příjemnější než dřina ve šroubárně.

O tom jsme ale mluvit nechtěli. I když mají zpěváci vše pečlivě nazkoušené, zvlášť o premiéře panuje velká nervozita a není výjimkou, že se objetí s kolegou mění spíš v drcení ve svěráku a pár skoků nebo pokleknutí odnesou modřinami. Zářným příkladem je zpěvačka Monika Sommerová, která zpívala druhou premiéru Fantoma opery. Její tělo den poté připomínalo špatně umytou malířovu paletu.

"Modřiny mám na nohou i na rukou. Ty budou zřejmě z toho, jak mě Fantom vlekl. Marian Vojtko má větší sílu, než jsem si myslela. Ještěže už se nenosí letní šatičky a do příštího představení to snad trochu vybledne, anebo mi pomohou v maskérně," věří Monika.

"Dneska jdu raději ještě na odběry krve a doufám, ze to nebude nic vážnějšího, porucha srážlivosti krve či tvorby červených krvinek," svěřila ještě.

Reklama

Další články

Načítám