Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá herečka, nyní diplomatka Magda Vašáryová na chvíli zavzpomínala na svoji původní profesi. Dáma, která herectví nahradila prací v diplomatických službách Slovenska, přijela na karlovarský filmový festival představit rekonstruovaný snímek Markéta Lazarová, který ji jako sedmnáctiletou proslavil. A stále vypadá úžasně.

Markétu Lazarovou točila Vašáryová ještě na střední škole a natáčení v šumavských hvozdech pro ni byl otřesný zážitek. Nádhernou atmosféru středověku, kterou snímek na motivy Vančurova románu má, totiž filmaři dokázali ztvárnit díky používání dost drsných prostředků. Místo aby Magdu líčili, každé ráno jí ušpinili tvář, musela chodit v podivných hadrech a navíc bylo velmi lezavo. Přiznala, že se kvůli Markétě Lazarová málem vzdala snu o herectví a chtěla studovat matematiku.

Do Karlových Varů dorazila Vašáryová, která se proslavila také legendárním Menzelovým filmem Postřižiny, s manželem Milanem Lasicou. Nehrála si na hvězdu a oblékla si jednoduchý černý kostým s halenkou, kterých jí asi jako diplomatce visí ve skříni hned několik. Předvedla dokonale udržovaný účes a skvělou, jen nenápadně nalíčenou, pleť.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám