Hlavní obsah
Článek

Když se člověk podívá do brunátného obličeje francouzského herce Gérarda Depardieua, lehce uvěří, že tento muž vypije tolik vína, co by nezvládl tucet obyčejných smrtelníků. Majitel ruského pasu, který odešel z vlasti kvůli příliš vysokým daním, teď prohlásil, že dokáže za jediný den do sebe vylít – a to doslova – čtrnáct lahví vína.

Kde je pověstné umění Francouzů degustovat lahodný mok z révy? Tohle je jednoduše řečeno čistý alkoholismus, který by většinu běžných lidí zabil. Ve čtrnácti lahvích vína je totiž kolem 1,4 litru čistého alkoholu. Gérard tvrdí, že přestože tohle zvládne za jediný den, necítí se opilý.

„Když se nudím, piju. Kromě nezbytných chvil, kdy musím abstinovat. Po operaci bypassu a taky kvůli cholesterolu a těmto věcem musím být opatrný… Ale když začnu pít, nemůžu pít jako normální člověk. Já dokážu vstřebat dvanáct, třináct, čtrnáct lahví vína za den. Lékař mě požádal, abych mu popsal svou konzumaci. Tak jsem řekl, takhle se to má. Začíná to doma šampaňským nebo červeným vínem před desátou dopoledne. Pak zase šampaňské. Pak pastis, možná tak půl lahve. Pak jídlo spolu s dvěma lahvemi vína. Odpoledne šampaňské, pivo a další pastis, kolem páté, kdy dokončím láhev. Pak vodka nebo whisky. Ale nikdy nejsem ožralý, jen trochu opilý. Vše, co potřebujete, je zdřímnout si na deset minut, a voilà, vyžahnete růžové víno a cítíte se svěže jako růžička. Mně se na opilosti líbí chvíle, kdy jste při smyslech a nadšení,“ svěřil Depardieu v rozhovoru pro britský Daily Mirror.

Reklama

Další články

Načítám