Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Premiérové diváky v divadle GoJa Music Hall čeká dnes bombastický zážitek. Česká verze muzikálu Fantom opery bude zřejmě nejdražším dílem, které se kdy na českých jevištích uvádělo. Producenta Františka Janečka (79) přišla realizace opusu Andrewa Lloyda Webbera na neuvěřitelných 50 miliónů korun.

Nejdražší ze všeho je technika. Kdyby se scéna k muzikálu převážela, muselo by se použít 30 kamionů. Scénu ovládá 30 počítačů. Scény se mění například z pařížské Opery v katakomby, v nichž pluje loďka. Vše se dolaďovalo do poslední chvíle, aby byla premiéra dokonalá. Jen obří lustr, který se bude pohybovat nad diváky, váží 250 kilogramů, je z mosazi, skla a pozlacených řetězů a je na něm stovka osvětlovacích těles. Vysoký je tři patra a v průměru měří 5 metrů.

Speciálně byla vyrobena i scéna pro druhou scénu Hannibala. Měří téměř dva a půl metru, takže má opravdu velikost minimálně slona indického. Váží 250 kilogramů. Je jako živý a stál 200 tisíc. Ovládat ho musí dva muži.

Vznikly desítky kostýmů, jen představitelka hlavní hrdinky Christine Daaé se bude převlékat celkem osmkrát, protože jsou zpěvačky dvě, každé se osm kostýmů šilo na míru. Dvojmo se vyráběly i paruky a šily střevíčky, které zpěvačky Michaela Gemrotová a Monika Sommerová obují.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám