Hlavní obsah
Článek

Hned dvakrát za sebou se podařilo novému seriálu televize Prima Vinaři na hlavu porazit premiérovou řadu Kriminálky Anděl na Nově. A dosud téměř neporazitelná skupina televizních stanic si marně láme hlavu, jak Václava Postráneckého, Terezu Kostkovou, Karla Rodena a partičku dalších milovníků vína srazit na kolena. Pak přišla na geniální nápad: bude bojovat jejich vlastní zbraní!

Nova Cinema se totiž rozhodla nasadit hned dva díly filmových Bobulí s Kryštofem Hádkem a Lukášem Langmajerem v hlavních rolích. Právě ty ukázaly, že lidé mají o tématiku vína zájem. Paradoxní je jen to, že autoři filmů i seriálů jsou totožní a že Bobule na Nově běžely naposledy teprve před pár týdny.

Vinaři, jimž část diváků vyčítá, že mluví pražskou moravštinou (což producent odmítá), tuší, kde je jejich úspěch. „Lidé už mají plné zuby vražd, násilí, krve a kriminálek. Chtějí něco pohodového. A toho se u nás dočkají,“ říká duchovní otec seriálu Tomáš Vican.

Seriál běžící v neděli po osmé večer má šestnáct dílů, točí se výhradně v reálných lokacích (žádné papundeklové ateliérové dekorace) a i když při vysílání druhého dílu neudržel necelé dva milióny, stále mu zůstal stejný procentní podíl diváků. „Na Primu se překvapivě dívalo víc lidí než na Kriminálku Anděl i ve chvíli, kdy místo Vinařů běžely reklamy. A to se moc často nestává,“ směje se mediální odborník.

Otázkou je, kolik Vinařům mohou sebrat Bobule, které se objeví na obrazovce příští neděli, následující díl má běžet o týden později.

Reklama

Další články

Načítám