Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po sebevraždě Ivety Bartošové (†48) ho opustila i přítelkyně Vlaďka, která mu utekla překvapivě za Josefem Rychtářem (65). "To jsem nikdy nepochopil. A Ivetina tragédie mne naprosto vykolejila a přemítám o tom každý den, zda šlo něco udělat lépe," svěřil Super.cz Zdeněk Macura (49).

Novou holku si zatím nenašel. "Jsem teď na přítelkyně strašně opatrný. Pochopil jsem, že to může být velmi ošemetné. Speciálně, když se pohybujete v médiích, platí úplně jiná pravidla, než když normálně s někým chodíte," domnívá se Macura.

Mezi ženami, zvláště těmi, jež prošly domácím násilím a týráním, se ale pohybuje pořád. "Slyšel jsem další příběhy o domácím násilí. Není to tak, že bych jen vytáhl letáček, abych byl zajímavý. Vznikl zajímavý sociologický efekt, kdy mne lidé sami oslovují. Třeba i na ulici, často na sociální síti a ozývají se mi lidé, že chtějí pomoct někomu dalšímu," vyprávěl.

V jeho domě v Líbeznici je asi třetina bytů, které pronajímá právě těmto ženám. "Jsem taková přestupní stanice. Někdo tam vydrží půl roku, někdo rok. Jsou to přece jen malé garsonky a pro matku s dětmi to není na celý život," upřesnil.

Jsou vám názory a postoje Zdeňka Macury sympatické?
Ano
48,4 %
Ne
51,6 %
Celkem hlasovalo 1346 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám