Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na karlovarský filmový festival se oblékla do šatů z molitanu a nebyl to poslední netradiční materiál z tvorby Beaty Rajské (61). Start módního svátku Unique Fashion Week návrhářka absolvovala v šatech ze slámy.

Model z materiálu tvořeného slámovými stébly všitými do organzy a hedvábí v Rezidenci primátora Hlavního města Prahy rozhodně poutal pozornost.

Šaty z takto netradičního materiálu vyžadují speciální zacházení. Model pochopitelně není možné prát, žehlit, nechat je vyčistit v čistírně a náchylný je samozřejmě i na otevřený oheň. „Snad by po mně některý z pánů hodil sako, kdybych hořela," smála se známá návrhářka, která už zažila střet lehce hořlavého materiálu s ohněm.

„Na svatbě na zámku Zbiroh jsem nevěstě hasila závoj. Když procházela kolem svíček, tak se závoj vznítil a já jsem duchaplně plácla po závoji a on se uhasil," vzpomíná Rajská.

Návrhářka prý rozhodně nezůstane jen u molitanu, neoprenu či slámy. V rámci Unique Fashion Weeku představí například modely z PVC.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám