Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jana Krausová se v půlce září představí v nové divadelní hře, jejíž zkoušky jsou v plném proudu. Muže jí v Sexu pro pokročilé bude hrát její skutečný partner Karel Roden (61), se kterým se na jevišti Divadla Studio DVA, které hru uvede, nesetkává poprvé. Hrají spolu také například v Otevřeném manželství či Prší.

Hra z pera kanadské autorky Michele Riml pojednává o páru, jemuž se po 25 letech manželství ze života vytratila vášeň, který však na její absenci ještě nechce kapitulovat.

„Moje Alice je žena jako každá jiná. Má své ideály a představy o podobě vztahu po společných 25 letech. Koneckonců svoje představy mají i muži, jen se navzájem trochu liší,“ poodhalila charakter své postavy Krausová a její muž ji doplnil:

„Jejich vztah vyhořel a snaží se to zase všechno oživit. Na povrch vyjde spousta problémů a neochota ke kompromisům. Někdy je to absurdní v tom, jak se neposlouchají a vznikají z toho komické situace. Žijí ve stereotypu, který se snaží rozbít,“ řekl Roden, kterého hra zaujala svou pravdivostí. „Baví mě, že dialogy jsou pravdivé,“ poznamenal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám