Hlavní obsah
Článek

Monacký princ Albert II. se v 53 letech konečně oženil! Své "ano" řekl krátce po 17. hodině v trůnním sále knížecího paláce bývalé jihoafrické reprezentantce v plavání Charlene Wittstock (33). Poté novomanželé vystoupili na balkón zrcadlového sálu a za jásotu tisíců přihlížejících se políbili.

Dnešek je jen jedním ze dvou dnů velkolepé slavnosti. To hlavní přijde až zítra, kdy mají Albert a Charlene říct své „ano“ i před oltářem.

Do miniaturního středomořského knížectví sjedou politici, celebrity a korunované hlavy z celého světa. Očekáván je mezi jinými francouzský prezident Nicolas Sarkozy, švédský král Karel XVI. Gustav, španělský monarcha Juan Carlos, belgický král Albert II. a mnozí další významní hosté. Z celebrit se má dostavit například topmodelka Naomi Campbell nebo módní návrhář Giorio Armani. Českou republiku bude zastupovat jen modelka Tereza Maxová (52).

Celé veselí zítra večer korunuje velkolepá hostina, kterou pro 350 vybraných hostů připravuje monacký šéfkuchař francouzského původu Alain Ducasse, který už za své umění nasbíral rekordní tři michelinské hvězdičky.

Reklama

Další články

Načítám