Hlavní obsah
Článek

Herec Ondřej Veselý, kterého si diváci pamatují coby nenáviděného prospěcháře Jardu France ze seriálu Vyprávěj, dostal pořádnou nakládačku! Naštěstí se tak nestalo ve skutečnosti, ale opět jen na televizní obrazovce.

Veselý hraje v seriálu Svatby v Benátkách majitele stavební firmy Filipa Krejzu, který zrovna nemá svůj den. Manželce Elišce konečně přiznal, že má rok a půl poměr s Olgou. A odejde od ní i přesto, že Eliška čeká jejich vymodlené dítě. Když ale Olga zjistí, že Eliška je těhotná, Filipa vyhodí a Filip se pokorně vrátí k manželce. Ta ho ale vyhodí taky, a tak schlíplý podnikatel zapíjí žal v herně.

Tam si ho ale vyhlédnou dva jeho bývalí zaměstnanci. Opilý Filip je svými arogantními řečmi vyprovokuje k tomu, že si s ním vyřídí účty. Počkají si na něj a před hernou mu dají pořádnou nakládačku.

„Natáčení rvačky mě bavilo, Filip je takový uhlazený, těšil jsem, až se situace kolem něj vyhrotí, praskne jeho nevěra a on dostane, co si zaslouží, až z něj bude trochu troska,“ smál se Ondřej Veselý.

Útočníky hráli kaskadéři, kteří přesně věděli, jaký pohyb mají udělat a jak mají rány směřovat, aby herci neublížili. Aby si Ondřej neporanil při rvačce kolena, oblékl si pod kostým chrániče.

„Režisér má vždycky nějakou představu o tom, jak chce scénu natočit. Ne vždycky je to ale z různých důvodů reálné. My mu proto vždycky dáme návrh toho, jak by se scéna mohla udělat. Když režisér souhlasí, s herci ji nazkoušíme. Kaskadér musí herce naučit, jak má na ránu reagovat, aby to vypadalo věrohodně a divák věřil, že vidí skutečnou rvačku. Když mají být vedené údery na hlavu, vedou se mimo, ale jsou kamerou nasnímané tak, aby vypadaly jako opravdové. Takže útočník musí udělat přesně daný pohyb a oběť přesně zareagovat tak, aby divák věřil, že rána skutečně padla. Všechny ostatní údery na jiné části těla opravdu dopadnou, ale ne v plné intenzitě,“ vysvětlil, jak se natáčí akční scény Jiří Kuba, vedoucí agentury kaskadérů, která se seriálem pravidelně spolupracuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám