Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kvůli natáčení seriálu Život a doba soudce A.K. si hlavní představitel David Švehlík sáhnul až na samotné dno svých fyzických a psychických možností. Například se musel naučit veslovat na lodi zvané skif. Jízda na takovém plavidle je přitom velmi složitá, protože se jedná o vratkou záležitost.

„Před natáčením David musel celé léto chodit několikrát týdně trénovat na skif pod vedením zkušeného trenéra. Nebyla to žádná legrace, protože člověk, který není sportovně talentovaný, by to za dva měsíce prakticky nezvládl, maximálně by se na skifu udržel. Celý štáb se pak shodl, že David je sportovně extrémně nadaným,“ prozradil Super.cz jeden ze členů štábu.

Švehlíkovi se pouštěl adrenalin do žil nejen během tréninku na Vltavě, ale kvůli roli si musel osvojit také létání. Na pilotování letadla se prý velmi těšil, a proto ho následně zklamalo, že nemohl řídit letoun zcela sám. „Nedošlo mu, že je to příliš nebezpečné a nikdy nebude létat úplně sám. Vždy to bylo tak, že v kokpitu byly dva kniply, přičemž pilot jistil jeho let, nebo letadlo ovládal dubl,“ prozradil nám náš informátor. Když nemohl Švehlík sám pilotovat letadlo, zahrál si alespoň tenis s Jiřím Bartoškou, přičemž si oba herci zápas pochvalovali.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám