Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka Táňa Kuchařová (36) nemá jen výjimečný vztah se svou babičkou Květou, o které jsme už mnohokrát psali, ale díky své nadaci se snaží pomáhat seniorům obecně.

Miss World 2006 koncem srpna spustila svou první světovou kampaň. Osobně se účastnila natáčení spotu mladého talentovaného režiséra Maxmiliána Turka, který připomíná, že jedním z nejzávažnějších problémů seniorů je samota a nezájem okolí. Stáří je v klipu originálně přirovnáváno k odsouzení na doživotí.

„Osvětová kampaň, kterou pro nás natočili jedni z nejlepších tvůrců v naší republice, je dalším významným krokem k upozornění společnosti na samotu seniorů. Věříme, že kampaň na toto téma bude mít rovněž mezinárodní sociální dopad a hlavně potenciál mnohé změnit," je přesvědčená Taťána.

„Když mi Taťána říkala, čemu se její nadace věnuje, tak jsem neváhal a s radostí jí nabídl spolupráci na spotu, který povede k zamyšlení širší veřejnosti nad stářím. Mým cílem bylo, aby spot nebyl prvoplánový a měl určitou uměleckou hodnotu. Líbí se mi, že nadace Krása pomoci nabízí reálnou pomoc lidem, kteří jsou často přehlíženi. Sám jsem si uvědomil, že člověk na stáří nemyslí, užívá si a nakonec může skončit osamocen. Proto je důležité zjištění, že vlastně stačí strašně málo, abychom někomu jinému zpříjemnili život,“ říká režisér spotu Maxmilián Turek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám