Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Honosné svatební šaty od návrhářů Davida a Elizabeth Emanuel, které dne 29. července 1981 oblékla princezna Diana (†36) při vstupu do manželství s princem Charlesem (65), se konečně dostaly zpátky domů. Konkrétně k jejím dvěma synům, princům Williamovi (41) a Harrymu (39). Dosud měl jejich osud v rukou Dianin bratr Earl Spencer, který umožnil, aby je na vlastní oči mohly spatřit tisíce princezniných fanoušků na výstavě Diana: A Celebration, která se dostala do mnohých měst po celém světě.

Jejich poslední zastávkou bylo americké Cincinnati Museum Center, kde je spolu s osmadvaceti dalšími princezninými šaty mohli zájemci vidět po dobu šesti měsíců.

Róba s nabíranými rukávy a vlečkou dlouhou sedm a půl metru byla v opatrovnictví Dianina bratra do doby, než oba její synové dovrší třiceti let a mladší Harry bude slavit kulatiny již za dva týdny.

Zájem o pravděpodobně nejslavnější róbu v historii je však stále a množí se prosby lidí, aby byly vystaveny v Kensingtonském paláci.

Reklama

Další články

Načítám