Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmnáctiletý Lewis Tavernier z anglického Stevenage měl pořádné štěstí v neštěstí. Když seděl u svého kamaráda doma a organizoval program na prázdniny, znenadání k jeho obličeji přiletěla šipka, která se mu zabodla do pravé tváře. Hrot jen o pár milimetrů minul důležité cévy a nervy.

Mladík uvedl, že spolu se dvěma přáteli předtím stříleli na zahradě z kuší, které pak odložili „nabité“ šipkami na stůl. Jedna z nich se údajně musela uvolnit a samovolně vystřelit. „Vůbec nic jsem přitom necítil, bylo to tak rychlé a silné. Řekl jsem kamarádovi, jestli nemám šipku v obličeji. Moc mě to nebolelo, ale nemohl jsem uvěřit, co se stalo, bylo to tak neuvěřitelné,“ vyprávěl svůj neobvyklý zážitek britský teenager.

Tavernier byl okamžitě převezen do nemocnice Lister Hospital, kde se podrobil operaci. Později se dozvěděl, že šíp se zabodl zhruba do hloubky sedmi a půl centimetru a protnul sval. Lewis navíc utrpěl frakturu lícní kosti. Druhý den už však mohl jít z nemocnice domů.

„Bylo mi řečeno, že kdyby ten šíp přistál o něco níž, nebyl bych už schopen mluvit a kdyby to bylo o dva milimetry výš, nebyl bych nejspíš naživu. Měl jsem velké štěstí,“ dodal mladík.

Související témata:
Kuše

Reklama

Další články

Načítám