Hlavní obsah
Článek

Zatímco jiní v jejím věku jsou rádi, když je nic nebolí, stále vitální Luba Skořepová (90) i s hůlkou lítá po vlastech českých jako namydlený blesk, a podle informací od lidí, kteří se o ni starají, je k neutahání. Navíc má humoru na rozdávání. Přišla proto třeba i na vizitu pohřební služby, aby věděla, co ji čeká.

„Hodlám z tohoto světa odejít až tak za třicet let, a to už bude jiná móda,“ smála se při prohlížení uren a možných květinových výzdob. Původně měla namířeno do vedlejší cukrárny. „Dostala jsem taky kafíčko, jen rakvičku se šlehačkou mi nedali,“ vtipkovala dál. Pak ale zvážněla s tím, že bez posledních služeb se nikdo neodejde. „Důstojný odchod ze světa si přece zaslouží každý,“ tvrdí Skořepová.

Herečka, která nedávno ukončila kariéru v Národním divadle (dál ale vystupuje a často jezdí na besedy s fanoušky), byla v lázních Třeboň, aby se zotavila ze zdravotních problémů. Místní procedury si užívá už deset let. „Někdy, opravdu až někdy na shledanou,“ loučila se s pohřební šéfovou nakonec s tím, že o vážných věcech je třeba mluvit s nadsázkou. „Trápit se tím nikomu nepomůže, osud nakonec stejně všichni musíme přijmout,“ dodala.

Související témata:
Pohřební služba
Třeboň

Reklama

Další články

Načítám