Hlavní obsah
Článek

Ivetě Bartošové (†48) v posledních týdnech rozhodně není do zpěvu a když už, dopadá to tragicky. Teď ale aby si mňoukala stěží nějaké tklivé requiem. Jejího milovaného synka Artura Štaidla (27) totiž za ní do Itálie nechce pustit nejen jeho otec Ladislav, který ho odmítl předat Ivetině lásce Domenicu Martuccimu (47), ale ani sociálka, která nad nezletilým chlapcem drží ochrannou ruku!

"Bez souhlasu sociálky nesmí Artur bohužel opustit území Česka. Chtěl jsem ho vyzvednout ve čtvrtek po vysvědčení, Arturův tatínek to ale zatrhl s tím, že mi ho nepředá, protože mě nezná, což naprosto chápu. Sice by stačilla plná moc, ale přesto jsem chtěl, aby se do Česka vrátila raději hned i Iveta a Artura si vyzvedla sama. Jenže se ukázalo, že do jeho odjezdu do Itálie má co mluvit právě i sociálka," krčí rameny nešťastný hrabě, který věřil, že své přítelkyni udělá setkáním se synátorem velkou radost a neúspěch si vyčítá.

"Už kvůli Ivetině psychice je potřeba, aby mohla být se synem. Nevím, co by to s ní udělalo, kdyby s ním být nesměla. Takže doufám, že příští týden, kdy přivezu Ivetu zpátky do Prahy, už to bude se sociálkou vyřešené, Artur dostane povolení vycestovat a do mého domu v Peschici se zpátky vrátíme všichni tři," doufá Domenico, který dnes odjíždí zpátky za svou labilní láskou.

Jenže nebude to tak jednoduché. Podle advokátů má sociálka na zákaz vycestování Artura za hranice všedních dnů právo. "Je pravděpodobné, že místně příslušný odbor sociální péče vyhodnotil, že pokud by nezletilý opustil hranice státu na delší čas, nemohl by účinně vykonávat ochranný dohled nad jeho výchovou, kterou mu nařídil soud," uvedl pro Super.cz známý pražský advokát Jakub Drábek.

Artura maminka Iveta si zatím prý užívá moře, sluníčka, výborného jídla (spořádala prý i obří porci kance) a za pomoci Domenicovy matky dělá pokroky v italštině. A při procházkách po městě jí je vždy věrným stínem služtička, která hlídá, aby někde tajně nenasávala. "Zatím to musím zaklepat, ale Ivetka je čistá. Nepije už víc jak týden a řekla mi, že ani kdybych jí zaplatil, nevypije ani kapku. Prý bych do ní teď alkohol nedostal ani násilím," raduje se Martucci.

Reklama

Další články

Načítám