Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatím ji známe jen z divadla Disk (například Gastronomia dell‘ arte, Harakykyri, Platonov), to se ale brzy změní. Herečka a studentka DAMU Johana Matoušková získala svou první roli ve filmu, a rovnou hlavní. Vybral si ji režisér Radim Špaček do snímku Místa.

Matoušková hraje introvertní dívku Annu. „Je mi blízká třeba svou ironií a určitou uzavřeností a chápu, proč za nějakých situací jedná svým způsobem nepatřičně. Hrát Annu mě moc bavilo,“ říká Johana, která si v Místech zahrála po boku spolužáka Vladimíra Polívky a délkou studia o rok zkušenějšího Jana Ciny.

Matoušková je absolventkou taneční konzervatoře a nyní, jak již bylo řečeno, studuje DAMU. „Chtěla jsem pokračovat v tanci a v dělání experimentálních projektů a zároveň se naučit něco nového, získat další inspiraci a třeba i trochu nový pohled na divadlo, proto alterna,“ vysvětlila volbu katedry alternativního a loutkového divadla.

Kromě herectví se věnuje také hudbě (kapela Kyklos Galaktikos), spolu s Václavem Havelkou nazpívala titulní píseň filmu Places.

Film Místa z pera Ondřeje Štindla je o dospívání, lásce, ztrátě a pomstě a do kin jde 18. září.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám