Hlavní obsah
Článek

Ve větší roli se Jana Preissová neobjevila devět let před televizní kamerou a začalo se spekulovat o tom, že si už herečka nebude chtít nikdy zahrát ve filmu ani v televizním projektu. Když překvapivě vzala nabídku Terezy Vrábelové zahrát si v televizním cyklu Nevinné lži, bylo to pro všechny velkým překvapením.

Super.cz využil příležitost a na tiskové konferenci projektu se ptal herečky, proč si dala tak dlouhou pauzu. „Jsem hlavně divadelní herečka, a když se nenabízí něco v jiných médiích, co by se mi líbilo zcela beze zbytku, tak to prostě nedělám,“ nechala se slyšet legendární česká herečka, která se do srdcí lidí zapsala jako maminka Tomáše Holého z komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku. Preissová se v průběhu našeho rozhovoru snažila popřít spekulace, že by se vyhýbala kameře z principu. „Není to proto, že bych to dělat nechtěla. Někde jsem se dočetla, že odmítám role, to není pravda. Já si jen vybírám,“ říká.

Jana Preissová se v druhé řadě Nevinných lží objeví v díle Moje pravda, kde hraje despotickou matku Hanky Vagnerové. Nad účastí v kritiky oceňovaném cyklu dlouho neuvažovala. „Ten projekt mě zajímal od počátku. Pro mě to byla záruka kvality a nebylo o čem uvažovat,“ říká paní Jana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám