Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená anglická filmová herečka Keira Knightley je režiséry často obsazována do rolí výrazných ženských hrdinek. Rodačka z Teddingtonu patří bezesporu k nejtalentovanějším herečkám současnosti.

Přestože nikdy neoplývala výraznými ženskými přednostmi, na filmovém plátně už ji režiséři několikrát svlékli. Extrémně štíhlá kráska, která se musela bránit nařčením z toho, že trpí anorexií, se do povědomí diváků dostala díky kasovnímu trháku Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, kde oslnila po boku Johnnyho Deppa a Orlanda Blooma.

Další velké role na sebe nenechaly dlouho čekat. Po úspěchu snímku Láska nebeská získala nominace na Oscara a Zlatý Glóbus za film Pýcha a předsudek, v němž ztvárnila postavu Elizabeth Bennetové. Ženské osobnosti skvěle zahrála i ve filmech Pokání a Vévodkyně.

Ani tam nebyla nouze o milostné scény, kterým se Keira rozhodně nebránila. A právě snímek režiséra Saula Dibba Vévodkyně si ve středu kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Historické drama je založeno na biografii skandální anglické aristokratky Georgiany Cavendishové, vévodkyně z Devonshire žijící v 18. století. Tato na svou dobu velmi pokroková dáma vedla velmi extravagantní, rozmarný a promiskuitní život plný intrik, žila v nespokojeném manželství a nebála se vstupovat i do tehdejší politiky.

Po Vévodkyni jsme měli možnost vidět Keiru Knightley také v úspěšných snímcích Nebezpečná metoda, Londýnský gangster či Anna Karenina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám