Hlavní obsah
Článek

Jiří Vácha se před patnácti lety stal historicky prvním Mužem roku v České republice. Pánskému modelingu se potom věnoval jen dva roky. Dnes je spolumajitelem firmy, která vybavuje fitcentra. Letos měl na Muži roku sedět v porotě, kvůli čerstvě narozenému synovi to ale na poslední chvíli odřekl.

„Narodil se o měsíc dřív, takže se musel dopékat v inkubátoru. Byly to trochu nervy, takže nebyla nálada někam jezdit. Už je ale v pořádku,“ řekl Vácha o svém prvorozeném Maximovi.

S klukama, kteří prošli soutěží, se ale přece jen setkal, a to na slavnostním obědě v restauraci.

„Kluci jsou na mě až moc upravení. Já o sebe tolik nepečuju, třeba tyhle kalhoty mi musela koupit manželka,“ směje se Vácha.

Jan Pippinger, který letos obsadil druhé místo, si oběd s výhledem na Prahu příliš neužíval. „Trápí mě už dlouho zdravotní stav mé maminky. Má bolesti celého těla, diagnóza sice existuje, ale řešilo to už několik lékařů a zatím neúspěšně. Teď se jí to zase zhoršilo,“ krčil čelo zasmušile Pippinger.

Světový muž roku José Parades si k obědu vychutnával telecí líčka na smetaně s karlovarským knedlíkem. „Česká kuchyně mi nepřipadá těžká. Ta naše je hodně ovlivněná Evropou díky přistěhovalcům. Ale naší specialitou jsou kvalitní steaky. Pocházím z farmy, kde si dokonce můžete vybrat krávu, ze které to maso chcete,“ vysvětlil mladík z Venezuely poměry v místní gastronomii.

José si ale největší zážitek z Prahy odnáší z úplně jiného soudku. „Nejvíc mi utkvěla návštěva domova důchodců. Je přínosné poznat lidi, kteří tvořili historii země,“ míní José, kterému dělal společnost model Martin Gardavský, který ovládá španělštinu díky studiu vysoké školy přímo ve Španělsku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám