Hlavní obsah
Článek

Účastník prvního ročníku Hlasu Česko Slovenska Norbert Peticzky se chtěl pochlapit a nechal si kvůli testům na HIV odebrat krev. Jehla v žíle pro něj ovšem nebyla příliš příjemným zážitkem.

Norbert sebral odvahu a chtěl druhým dokázat, že na testování nic není. „Navzdory tomu, že HIV je dnes „řešitelným“ zdravotním problémem, stále jde o životu nebezpečný virus. Lidi jsou často lhostejní vůči sobě i ostatním, protože je důležité být informovaný o svém zdraví. Včas podchycený virus dokáže zachránit nejeden život,“ tvrdí Norbert, který podporuje projekt Dům světla poskytující anonymní testování. Sám se však nechal testovat veřejně, s čímž nemá po několikaletém vztahu s jedním partnerem problém.

V sanitce mu však brzy zmizel úsměv ze rtů a málem to s ním nedopadlo dobře. „Podepsalo se na mně náročné zkoušení s kapelou a stres. Odběr krve většinou zvládám, ale tentokrát jsem se na vše díval, a tak jsem si musel na pár chvil posedět. Po sklenici vody jsem se ale za chvíli probral a vrátil na zkoušku,“ vylíčil Norbert průběh testování.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám