Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Také zpěvačka Lucie Bílá (58) podlehla kyblíkové mánii, která se mezi celebritami rozpoutala po celém světě. Nebyla by to ale ona, kdyby kyblíkovou výzvu od moderátora Karla Voříška (60) nepojala po svém.

Na rozdíl od Lucie Vondráčkové (44), Marty Jandové (50), Kateřiny Herčíkové či Petry Janů (71) na sebe totiž kbelík ledové vody nevylila.

Namísto toho na sebe vyklopila kýbl klaunských nosů, které symbolizují charitativní Konto Bariéry. Chtěla tak upozornit mimo jiné na to, že ne každá celebrita chápe charitativní podtext polévání se vodou správně.

„Víte, proč jsem se nepolila vodou? Protože to lidé berou jen jako zábavu a ne charitativní akci. Finančně se v celém světě zapojila pouhá desetina z nich. Dělám věci po svém,“ napsala na sociální síti Bílá s tím, že podporuje novou kampaň Konta Bariéry Pomáhejme s humorem.

A jak je to vlastně s kyblíkovou výzvou doopravdy? Virál šířící se internetem si klade za cíl podpořit povědomí o neurologickém onemocnění ALS (proto ALS Ice Bucket Challenge). Šok z ledové vody má aspoň částečně ukázat, jak se člověk s touto nemocí cítí. A samozřejmě má polévající se člověk na podporu výzkumu tohoto onemocnění přispět i finančně, což ne každý aktivní účastník této výzvy udělá...

Reklama

Další články

Načítám