Hlavní obsah
Famous
Článek

Desítky celebrit se nechaly zapojit do bláznivé výzvy a před kamerou si na hlavu vylily celý kýbl vody s ledem. Záběry pak vyvěsily na internetu a nominovaly další slavnou osobnost, která to má provést. Nominaci kupříkladu kvůli těhotenství odmítla Zoe Saldana. A po ní také Pamela Anderson (56). Nikoli kvůli vlastnímu zdraví, ale kvůli tomu, že se pokus týká testování na zvířatech.

Výzvu Ice Bucket Challenge zahájila charitativní organizace ALS Association, která pomáhá osobám s nemocí motorického neuronu. Sedmačtyřicetiletá hvězda Pobřežní hlídky se však do akce nezapojí, protože výzkum léků pro osoby s nemocí motorického neuronu zahrnuje testování na zvířatech.

Pamela tak místo výzvy poslala asociaci svou fotku, na níž drží nápis: „Přestaňte testovat na zvířatech.“

Tisíce lidí se Anderson vysmály s tím, že má mnoho let umělé prsní implantáty, které byly testovány na zvířatech. A tvrdí o ní, že je pěkný pokrytec.

Pamela na Facebooku píše: „Nemůžu se zapojit do vaší výzvy Ice Bucket Challenge. Mám ráda dobré výzvy, vždycky je dobré takto na něco upozornit, zábavně a tvůrčím způsobem… ale donutilo mě to přemýšlet. Zjistila jsem, že nejsme jednotní v našich poselstvích. Tak jsem si řekla, že místo toho vyzvu ALS, aby přestala testovat na zvířatech. Při současných pokusech dotovaných Asociací ALS vrtají myším do lebky díry, infikují je zhoubnou chorobou a nutí běhat v kolotoči, až zkolabují vyčerpáním. Opicím injikují do mozku a zad chemikálie, pak je zabijí a pitvají.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám