Hlavní obsah
Článek

Už jen pár týdnů zbývá do premiéry nejkrásnějšího muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Fantom opery v Česku. A představitelé titulní role Marian Vojtko (51) a Radim Schwab už jsou na jevišti GoJa Music Hall jako doma. A zvykli si i na to, že jejich tvář vlastně diváci pořádně neuvidí.

Součástí role je totiž maska, vlastně dokonce hned dvě masky. Většinu děje se Fantom opery pohybuje na jevišti v bílé masce, která zakrývá polovinu jeho tváře. A to proto, že jeho obličej je znetvořený.

Talentovaného hudebníka totiž v dětství objevila baletka z pařížské opery jako znetvořené dítě vystavované v cirkuse příšer, zachránila ho a schovala v podzemních prostorách a sklepeních pod divadlem. Tam se dál rozvíjel chlapcův talent, ovšem skrytý před světem a bez kontaktu s lidmi nemohl zůstat psychicky nenarušený.

Teprve setkání s mladinkou zpěvačkou Christine, kterou vyučuje zpěvu, aniž by jej kdy spatřila, v něm vzbudí pocity lásky. Jak to mezi těmi dvěma, kteří jsou další z variací na příběh krásky a zvířete, dopadne, ovšem uvidíte až v divadle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám