Hlavní obsah
Článek

V modelingu se pohybuje už více než deset let, přesto až donedávna úspěšně tajila svou minulost. Modelka Geena Rocero se narodila v Manile jako chlapec, ale už jako dítě věděla, že o sobě přemýšlí jako o dívce, a tak se za ni začala vydávat. To ostatně na Filipínách není nic výjimečného. Od patnácti se ve své domovině účastnila nejrůznějších soutěží krásy.

V sedmnácti letech emigrovala do USA, usadila se v San Franciscu a v roce 2006 získala americké občanství. Pro modeling ji objevil v jejích jednadvaceti v jedné newyorské restauraci módní fotograf. Zanedlouho následovala smlouva se známou agenturou NEXT Model Management.

Geena poprvé otevřeně promluvila o svém dětství a vyrůstání v těle muže na letošním International Transgender Day of Visibility, ale přiznala, že se obávala reakcí okolí.

„Vždy jsem se bála, co by se stalo, kdyby to lidé zjistili. Nebudou si myslet, že jsem je podvedla? Možná přijdu o klienty. Mohlo by mi to zničit kariéru. Každý den jsem tuto paranoiu přiživovala,“ uvedla v rozhovoru pro magazín Glamour modelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám