Hlavní obsah
Článek

Na marnivost slavných a bohatých už doplácejí i jejich čtyřnozí kamarádi. Podle britských veterinářů v posledních čtyřech letech prudce vzrostl počet operací povislé kůže u psů. Štěkající kamarádi celebrit a bohatých prostě a jednoduše chodí na plastiky jako jejich majitelé.

„Počet operací povislé a zvrásněné kůže u psů vzrostl za poslední čtyři roky o osmdesát procent,“ tvrdí zvěrolékaři z Královské veterinární kliniky v Londýně.

Veterináři ale zákroky hájí, jsou podle nich ve většině případů nezbytné, protože kůže ohrožuje zrak či dýchací cesty. A zákrok není nijak laciný. Operace stojí kolem dvou tisíc liber – asi sedmdesáti tisíc korun.

„Počet zákroků se zvýšil z průměrných třiceti před pěti roky na více než 260 za tento rok,“ uvedl doktor Gert ter Harr působící na klinice.

Své pejsky nechávají operovat také celebrity, přiznali to Jonathan Ross, Kelly Brook či Kelly Osborne.

Operace se týkají především jednoho plemene – mopslů. „Jsou velmi populární kvůli celebritám, takže je operujeme stále častěji. Lidem se líbí, jak vypadají. Dnes tak ošetříme osmkrát více mopslů než před pěti roky,“ dodal Haar v rozhovoru pro deník The Telegraph.

Reklama

Další články

Načítám