Hlavní obsah
Famous
Článek

Alkohol sám o sobě moc dobrý na podporu erekce není. Pokud se nejedná o nápoj Paj-ťiou z čínské provincie Chu-pej. Po konzumaci drinku totiž muži zažívali zajímavé vedlejší účinky – neobvykle pevnou erekci. Z obsahu složení však nebylo patrné, co ztopoření pyje působí. Až se přišlo na to, že je do drinku – ilegálně – přidáván sildenafil.

To je účinná látka, kterou společnost Pfizer uvedla na trh jako lék Viagra. Do nápoje ji přidával podnikatel Chuang z okresu Ťien-š‘ v čínské provincii Chu-pej, jenž si tak chtěl zajistit dobrou prodejnost nápoje.

Podle vyšetřovatelů Chuang přidal kilogram sildenafilu na 750 litrů nápoje. „Lék získal koupí v lednu letošního roku a už od února jej začal přidávat při výrobě ve své továrně,“ píše China Daily.

Každých sto mililitrů lihoviny obsahovalo 130 miligramů sildenafilu, což je téměř o padesát procent více účinné látky, než obsahuje nejsilnější tableta Viagry 100.

Podnikatel ve Wu-chanu prodal 1370 lahví a 810 lahví údajně rozdal přátelům jako dárky. Každá lahev stála v přepočtu zhruba sto korun. Několik set lahví je stále na čínském trhu, úřady se však snaží celou „sildenafilovou“ šarži stáhnout z pultů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám