Hlavní obsah
Článek

Švýcarská rodačka Liselotte Pulver (84) patřila od druhé poloviny padesátých let k velmi oblíbeným evropským herečkám. Největší věhlas jí zajistila trilogie hudebních komedií Hospoda ve Spessartu (1958), Strašidla ze Spessartu (1960) a Zlaté časy ve Spessartu (1967), které patří do zlatého fondu německé poválečné kinematografie a u nás se svého času reprízovaly několikrát do roka.

Umělecky hodnotnější filmy točila Liselotte i v jiných zemích. Ve Francii například natočila podle Dostojevského předlohy film Hráč (1958) s Gérardem Philipem. Na konci padesátých let měla tolik závazků v Evropě, že musela odmítnout hlavní ženskou roli ve snímku Ben Hur (1959), což po celý zbytek své kariéry považovala za osudovou chybu.

Z manželství s divadelním hercem Helmutem Schmidem měla syna a dceru. Dcera v roce 1989 ve dvaadvaceti letech spáchala sebevraždu. Poté se Liselotte stáhla do ústraní a herecké nabídky začala pečlivě zvažovat. Rok stará fotografie herečky, která žije v malém městečku na břehu Ženevského jezera, je důkazem, že i před blížící se pětaosmdesátkou neztratila nic ze svých půvabů a úsměvu, který návštěvníci kin milovali před více než půl stoletím.

Reklama

Další články

Načítám