Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před osmi lety kvůli tomuto muži herečka Lucie Zedníčková (55) obrátila svůj život naruby a odstěhovala se za ním do Brna. Dlouho jsme o něm neslyšeli, vlastně vyjma toho, když jsme se dozvěděli, že s Luckou už není a vyměnil ji za mladší.

Nyní se po dlouhé době zjeví v seriálu, zkušenosti s nimi má. Objevoval se v Ošklivce Katce, Vyprávěj, Ulici, kdysi dávno i v Ordinaci v růžové zahradě. Teď dostal roli muže, který se po dvou letech vrací z vězení, aby udělal za minulostí tlustou čáru a začal nový život, v oblíbených Cestách domů.

Mikuláš Navrátil je ekonom a obchodník, který zabředl do čachrů s nemovitostmi. Když opustí vězení, zjistí, že jeho manželka Lucie, kterou hraje Henrieta Hornáčková, začala mezitím žít s jeho mladším bratrem. „Nebude se s tím smiřovat lehce. Divák očekává nějaký konflikt a dočká se ho. Mikuláš není žádný násilník, i když se občas projevuje trochu agresivně a možná leccos tají. Je i přes svou kriminální minulost spíš kladná postava, ale má v sobě nějaký zvláštní spodní proud,“ říká o této roli Petr Štěpán.

Mikuláš se mu hraje velmi dobře. Je mu sympatický jeho jízlivý až sarkastický humor, který prý mají společný. Líbí se mu, že Mikuláš je plný rozporů, pere se v něm třeba jistá zhrzenost se stále přežívající láskou vůči Lucii. Drobnou komplikací je pro herce fakt, že kvůli natáčení musí dojíždět z Brna, kde žije, do Prahy, takže pokud má nástup ráno, musí vstávat uprostřed noci, aby byl na place včas.

„Není to nic příjemného, ale zvykl jsem si, už jsem kvůli jiné práci taky dojížděl do Prahy. Chce to mít dobré auto a být zodpovědný a jít si dřív lehnout. Lidé se mě občas ptají, proč se do Prahy nepřestěhuju. Mně se ale nechce, bydlíme na okraji Brna, odkud jsem za pět minut na dálnici. V Brně mám skvělou partu kamarádů v divadle, začal jsem také učit na JAMU, mám tam rodinu, zázemí. Dokud to půjde, nebudu to měnit,“ vysvětluje Petr Štěpán, který si zmíněné bydlení pořídil právě ještě s Lucií Zedníčkovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám