Hlavní obsah
Článek

Když Zdeněk Svěrák (88) se synem Janem vyprávěli, jak díky rozbitému odpadu v dřezu získali do pohádky Tři bratři představitelku Růženky Kateřinu Kosovou, zaujal nás okamžik, kdy prozradili, že poprvé si dívka z vesnice zahrála ve studentském filmu. Ten natáčel vnuk slavného scenáristy a syn režiséra František.

Jablko tedy nepadlo daleko od stromu a nás zajímalo, jaké filmové tvorbě se nejmladší z rodu Svěráků věnuje. "Franta studuje filmový střih na filmové škole v Písku. Dělal školní cvičení a Kateřina Kosová tam s ním pomáhala," svěřil Zdeněk Svěrák. "Když jsme dělali film o filmu Tři bratři, měl na starosti střih a také upoutávky," pochlubil se šikovným vnukem.

Bude rodinná spolupráce nadále pokračovat? "Honza si teď ode mne odpočine a chce natočit anglicky mluvený film. Ale slíbil mi, že hned po tom udělá moji knížku Po strništi bos. Ale to je až tak v horizontu dva roky," upřesnil.

Podle jeho plánů je jasné, že do uměleckého důchodu se rozhodně hned tak nechystá. "Dokud člověk pracuje, tak méně stárne. Tak je to i s divadlem, které pořád hraju. Je to tak, že hrajeme tak, aby diváci nepoznali, že už jsme staří," uzavřel Svěrák, jenž kromě jiného také pokračuje v pořadu pro Českou televizi, na němž spolupracuje s dlouholetým pracovním partnerem Jaroslavem Uhlířem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám