Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá první dáma a herečka Dagmar Havlová (71) se na divadelním jevišti představí v další dramatické roli.

Na prknech domovského Divadla na Vinohradech si zahraje ve strhujícím společenském dramatu Rod Glembayů, kde ztvární postavu baronky Castelliové-Glembayové, jež je druhou ženou bankéře Ignáce, patriarchy rozvětveného rodu Glembayů.

Havlová se do role baronky vrhla s vervou sobě vlastní, a tak nebude nouze o citově a nervově velmi vypjaté scény plné hádek a popíjení alkoholu.

Klíčové dílo, které napsal velikán chorvatské moderní literatury Miroslav Krleža, se točí kolem slavnosti, kterou k výročí rodinného podniku pořádá bankéř Ignác. Na slavnosti se sešla nejlepší společnost předválečného Záhřebu, ale ani lesk a okouzlující róba baronky Castelliové-Glembayové nedokáží přehlušit napětí, které v rodině exploduje během bouřlivé noci.

Naplno se tak na jevišti odkryjí pokřivené vztahy mezi manželi, rodiči a dětmi, zastírání očividných nevěr, zamlčování rodinných tragédií a sebevražd, advokátská ekvilibristika, která znemožňuje vyšetřit tragickou nehodu, uplácení veřejného mínění, korupce i kupování hodností a titulů. Havlová v těchto dnech pilně zkouší na premiéru, která je na programu už 12. září.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám