Hlavní obsah
Článek

Díky otci Kitu Culkinovi a tetě Bonnie Bedelii měli bratři Culkinovi k herectví blízko od narození. Kit totiž téměř celý život hrál na Broadwayi a Bonnie byla dokonce nominována na Zlatý glóbus. Ačkoli mladší Kieran (31) nikdy nedosáhl slávy staršího Macaulayho (33), na rozdíl od něj zůstal filmu i divadlu věrný.

Oba chlapce si nejlépe vybavíte z komedií Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Zatímco Macaulay ztvárnil hlavní postavu Kevina McCallistera, Kieran si i zde střihl jeho bratra Fullera. Následovaly role ve filmu Hlava rodiny vedle Steva Martina a Diane Keaton či s Jean-Claude Van Dammem snímek Není úniku. Následovaly role ve filmech Amanda, Max a Kevin či Taková normální holka. Rovněž byl součástí hereckého osazenstva úspěšných dramat Pravidla moštárny a Hudba mého srdce. Hlavní role přišly v roce 2002 se snímky Skandál v katolické škole a Igby. Navzdory kladným ohlasům se mu ale již nedaří na tyto úspěchy navázat, přesto je herectví dál věrný.

To o jeho starším bratrovi se toho napsalo už spousty. Na to, že jako školáček vydělával desítky miliónů dolarů, nakonec doplatila celá rodina. Kvůli sporům o peníze se rozhádali jeho rodiče, což vedlo až k ostrým rozvodovým sporům, během kterých o značnou část finančních prostředků přišli. Macaulay po svých velkých rolích, které čítaly například i snímky Moje první láska či Sám doma a bohatý, ve čtrnácti odešel do ‚hereckého důchodu‘. K tomuto rozhodnutí jej částečně vedlo i znechucení nad jednáním jeho rodičů.

Soud nakonec rozhodl, že peníze připadnou samotnému Macaulaymu, což v jeho teenagerském věku bylo dost riskantní. Culkin si začal užívat ‚dospěláckých‘ radovánek a všemožně se snažil zbavit nálepky rozkošného Kevina pomocí alkoholu a drog. V osmnácti se oženil s herečkou Rachel Miner, aby se s ní po dvou letech zase rozešel a po dalších dvou rozvedl.

Téhož roku začal Macaulay chodit s tehdy neznámou Milou Kunis, s níž mu to vydrželo dlouhých osm let. Jeho hojně propíraný život, ve kterém mají mít své místo i tvrdé drogy, se prý začal ubírat nesprávným směrem právě hlavně po rozchodu s kráskou, která zanedlouho porodí svého prvního potomka. Culkin aktuálně hraje a zpívá v nepříliš úspěšném projektu The Pizza Underground.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám