Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ještě před pár lety byl rád za roli v dnes již pro něj podřadném seriálu Letiště, teď už se ale Vojtěch Dyk (38) otrkal a cítí se jako pán. O tom, že to filmaři s tímto bezesporu velmi talentovaným umělcem nemají jednoduché, promluvil Jan Svěrák, režisér pohádky Tři bratři, která měla nedávno premiéru. Zkráceně řečeno: Dyk je asi někdy na zabití!

„Vojta Dyk je trochu složitej, než se dostane na plac. Jak je přeci jenom hvězda, je zvyklý, že si ten svůj prostor musí vybojovat. Chce takovou a makovou pracovní dobu, tolik dní přesně a karavan. To vše si nadiktuje. A to štve,“ přiznal Svěrák.

Avšak evidentně mu to vše přítel Tatiany Vilhelmové bohatě vynahradil. „Pak na place je ale zábavnej, milej, září. Charizma z něj vyzařuje a je úžasnej,“ rozplývá se ve filmu o nové pohádce.

„Hraju vysokou postavou chasníka Pepy. Je to dobrák od pohledu, ale na všechno je hr, čehož se snaží zbavit,“ popsal Dyk svou roli a přidal, že na natáčení musí být absolutně v pohodě. „Snažím se odstranit všechny své problémy. Až po natáčení si řežu žíly a tak,“ reagoval.

Reklama

Další články

Načítám