Hlavní obsah
Famous
Článek

Snad největší fotbalista všech dob Edson Arantes do Nascimento známý jako Pelé oslaví v říjnu už čtyřiasedmdesáté narozeniny. To mu ale nebrání potřetí vstoupit do manželství. Brát si má o dvaatřicet let mladší podnikatelku Marciu Cibele Aoki.

Pelé a Marcia spolu žijí od roku 2010, nedávno ji fotbalová legenda požádala o ruku a ona nabídku přijala. Svatba má podle britského deníku The Sun proběhnout ještě letos.

Brazilský fotbalista se bude ženit potřetí. Poprvé se do obleku ženicha ustrojil 21. února 1966 kvůli sňatku s Rosemeri dos Reis Cholbi, s níž má tři děti – Kelly, Jennifer a Edsona, jenž byl letos v květnu odsouzen k třiatřiceti rokům vězení za obchodování s drogami. Pelé a Rosemeri se rozvedli v roce 1982. V dubnu 1994 se Pelé oženil podruhé, vzal si psycholožku a zpěvačku Assíriu Lemos Seixas, s níž má dvojčata Joshuu a Celeste. Fotbalista má také nemanželské děti. S hospodyní Anizií Machad má dceru Sandru. S novinářkou Lenitou Kurtz má další dceru Flavii.

Pelé je považován za nejúspěšnějšího fotbalistu všech dob, jako první třikrát vyhrál mistrovství světa ve fotbale a také má na kontě 541 ligových gólů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám