Hlavní obsah
Článek

Herec Jiří Lábus si v nové pohádce otce a syna Svěrákových zahrál ženu. A to pořádnou ježibabu. Jeho bába z mokřin je jednou z nejvýraznějších postav a on z ní byl nadšený. "Každý herec vám řekne, že záporné postavy jsou lepší, je tam co hrát. A mne doprovázejí už doby Rumburaka a táhnou se se mnou celý život," řekl Super.cz.

"Byla to vděčná a krásně napsaná role od Zdeňka Svěráka (88) a režírovaná Janem Svěrákem. Pro mne velmi pěkná práce," dodal. Měl ovšem velice náročné maskování, včetně toho, že jeho bába měla tvář plnou bradavic a porostlou lišejníkem.

"Maskování trvalo asi tak hodinu, možná i přes. Největší problém ale byly ty nehty, ty drápy, představte si, že s nimi máte jít na záchod," popsal Lábus, který má v pohádce opravdu příšerné pařáty.

Součástí jeho role bylo i množství žab, včetně obrovských ropuch, které po ně lezly a různě vyskakovaly do prostoru. "Byly všechny živé. Ropuchy jsem měl na stehnech, pod suknicí. A nebylo to nepříjemné, naopak. Doporučuji. To klame, je to jako u hadů. Vypadají, že jsou slizké, ale přitom nejsou," uzavřel a pak už se věnoval půvabné blondýnce, s níž trávil večer a odcházel s ní i z kina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám