Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tvrdí o sobě, že za celý život nebyla na dovolené, den pro ni začíná v šest hodin ráno, kdy tři čtvrtě hodiny cvičí, posledních pětatřicet let pracuje ve všední dny i v sobotu, a vůbec třeba nerozumí jedincům, kteří marní čas v kavárnách. Není tedy divu, že Blanka Matragi (71) i tyto letní prázdniny zasvětila práci.

V posledních týdnech pracovala designérka na zakázce sedmi skleněných soch, které budou stát v parku zámečku Petrovice u Karviné. „Je to zatím moje největší zakázka, co se mojí skulpturální tvorby týče, jsem na výsledek velmi hrdá, protože se mi podařilo posunout sklářství o nové technologie a nová unikátní zpracování," komentuje svůj poslední počin návrhářka, o které se úplně neví, že je původní profesí sklářka.

Když se o minulém víkendu vrátila na svůj letní byt u moře, tak nakonec i na odpočinek došlo, i když se jednalo o relax aktivní. Blanka nasadila kolečkové brusle a v neděli dopoledne kolem bejrútské Mariny najezdila pětadvacet kilometrů na inline bruslích. „Potom jsme vyrazili za přáteli na oběd na loď. Žádné slunění a odpočívání bych nevydržela, a ani mě tahle představa neláká," říká Blanka Matragi.

Reklama

Další články

Načítám