Hlavní obsah
Článek

Nečekaná smrt diváky oblíbeného a kritiky uznávaného herce zasáhla více než jiné režiséra Chrise Columbuse, který plánoval s Robinem Williamsem natočit pokračování jeho nejznámější komedie.

Rodinný film Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, v němž se Williams přestrojil za stárnoucí chůvu, aby se přiblížil ke svým dětem, se stal v roce 1993 celosvětovým hitem a diváci jej dodnes vyhledávají při televizních reprízách. Slavný herec se dětskému publiku zavděčil i snímky Jumanji, Flubber či Doktor Flastr, ale Táta v sukních je díky jeho přeměně vnímán jako jeden z nejznámějších filmů 90. let.

Není tedy divu, že režisér Chris Columbus spojil s Williamsem síly a na rok 2015 ohlásil premiéru Mrs. Doubtfire 2. Herec ještě před několika týdny konzultoval druhou verzi scénáře a v květnu se postaral o poprask na festivalu v Cannes, když se na červeném koberci předvedl jako Mrs. Doubtfire, čímž chtěl upozornit na vznikající film.

Smrt Robina Williamse (†63) ovšem realizaci potenciálního trháku značně zkomplikovala. Film se totiž ještě nezačal natáčet a nyní je velmi nepravděpodobné, že vůbec někdy dorazí do kin. „Byli jsme přáteli 21 let. Naše děti vyrůstaly pohromadě. Miloval jsem ho jako svého bratra. Svět byl mnohem lepším místem, když tady Robin ještě byl,“ prohlásil Chris Columbus.

Hollywoodské studio Fox 2000 ovšem do projektu investovalo nemalé peníze, a není tak vyloučeno, že film vznikne s jiným hercem v hlavní roli. Diváci by ovšem mohli přeobsazení vnímat jako zneuctění památky Robina Williamse.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám