Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Své tělo ukazují během svých vystoupení zcela běžně. Proto neměli kluci z dua DeaMen problém s tím svléknout se před objektivem fotografa Petra Kurečky během focení kalendáře projektu Art for Life, který bojuje proti HIV a AIDS.

Ptali jsme se akrobatů Zdeňka Moravce a Petra Horníčka, jestli neměli problém spojit se s takovýmto projektem? „Nijak mě nenapadlo spojování nebo nespojování mojí osoby s HIV. Prostě jsme chtěli pomoct," nechal se slyšet Zdeněk a jeho kolega Petr mu dal za pravdu: „Četl jsem na to konto nějaké rozhovory a články zabývající se touto problematikou, a mladí lidé to vůbec neberou vážně. Šíří se to právě mezi nimi a jsou k tomu lhostejní. Dost mě to překvapilo, protože já jsem dost opatrný. Mně je 38 a ti dvacetiletí berou sex hodně nezávazně, i s těmi riziky."

Letošním tématem projektu je Paradise. Jak si akrobaté představují ráj? „Mít se dobře. Žádné starosti, to je pro mě ráj (smích)," říká Petr. To Zdeněk má představu o ráji mnohem konkrétnější. „Pro mě je ráj jednoznačně moře. Moře a voda. A na fotce do kalendáře bude naše cvičení, akrobacie, což je naše práce, kterou děláme už skoro patnáct let," říká Zdeněk.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám