Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jitka Čvančarová (46) si to možná neuvědomuje, ale jako rodič hodně ušetří. Její dcera Elena Emílie má totiž velmi vzácnou vlastnost, je velmi skromná a rozhodně není marnivá.

„Hraje si nejradši s obyčejnými věcmi. Velmi ji baví knížky, to si listujeme a čteme. Mám radost, že ji to oslovuje, protože to je tvůrčí. Čím méně hraček má, tím je to pro ni jednodušší,“ prozradila nám herečka. Malá Elenka není typ dítěte, které by na Vánoce nadšeně řádilo při vybalování dárků. „Stačí jí jeden dárek, ze kterého má radost, a tím ji zaujme. Nějaká marnivost v ní není. Zaplať pánbůh nepotřebuje velké množství dárků,“ říká Čvančarová.

S Jitkou Čvančarovu jsme si povídali na tiskové konferenci České televize u příležitosti představení podzimního schématu, a tak nás zajímalo, jestli se její dcera může dívat na televizi.

„Naše dcera se téměř nedívá na televizi. Pouštíme si pohádky zcela výjimečně. Baví ji si s námi zpívat, číst, povídat. Pouštíme si večerníček, ale to je tak maximum. Ona je velmi maličká. Proč s ní trávit čas před televizí, když je spousta zajímavých aktivit,“ prozradila nám Jitka a jedním dechem na toto téma dodala: „Je dva a půl roku stará, takže to nevyžaduje. Až bude starší, tak budeme diskutovat o tom, co je potřebné, a co není. Nebudu ji vychovávat tak, aby měla dřevěnou hračku do patnácti, ale nerada bych, aby proseděla život před televizí. Doufám, že díky našemu přístupu k životu po tom ani nebude toužit.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám