Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Barboře Kodetové (53) se podařilo v tichosti a bez vědomí médií překonat velmi těžkou osobní krizi. Po narození třetí dcery herečka trpěla únavovým syndromem, který provázely psychické problémy, a dokonce kolaps imunitního systému. Se zdravotními těžkostmi neměla manželka houslisty Pavla Šporcla sílu bojovat sama, a tak musela vyhledat odborníka, nějakou dobu užívala psychofarmaka, ale nad nemocí se jí podařilo zvítězit až díky její psychoterapeutce.

Je to víc než rok, co se Kodetová potýkala s psychickými a fyzickými těžkostmi. Nyní, když je zdravá, se rozhodla originálně a po svém pomoct podobně postiženým lidem. Herečka našla odvahu převyprávět autorce projektu Tereze Vrábelové svůj osobní příběh, podle kterého byl natočený nový díl s názvem Vedlejší příznaky v cyklu Nevinné lži, který na podzim odvysílá Česká televize. „Příběh jako takový je fikce,“ upozornila nás v našem rozhovoru Bára a následně prozradila, co se v díle promítlo z jejího života: „Jsou tam styčné body, které já znám. Které poukazují na to, co žena musí v životě zvládnout, tzn. starat se o dům, o tři malé děti, o partnera, je to velmi vyčerpávající.“

Stejně tak jako hlavní postava z fiktivního příběhu i Kodetová se s partnerem odstěhovala na statek za Prahu, starala se o tři děti a trpěla pocitem, že nezvládá vše, co by měla. „Na ženy je kladen obrovský tlak, aby byly dokonalé, aby vypadaly do devadesáti na třicet, aby vydělávaly peníze a zároveň byly skvělé matky, aby byly krásné a skvělé partnerky,“ popsala Bára vlastní problém, se kterým se jistě vyrovnává spousta jiných žen.

Jakým způsobem se Báře Kodetové podařilo zvítězit nad svými démony, se dozvíte v našem videu.

Reklama

Další články

Načítám