Hlavní obsah
Článek

Parašutismus, moderně skydiving, je čím dál oblíbenější. Třeba moderátor Petr Vágner už má za sebou více než osm set seskoků. Tandemové seskoky padákem se dávají pomalu jako běžný dárek a kdo ještě nevyzkoušel Skydive Arenu v Letňanech a nezalétal si na proudu vzduchu, jako by nebyl.

K zástupům odvážlivců, kteří se snaží povzbudit svůj adrenalin, se připojil i krasobruslař Tomáš Verner. Expřítel zpěvačky Lucie Vondráčkové měl ale pořádně nahnáno. "Byl to můj první skok s padákem. Extrémní sporty jsou nám během sportovní kariéry zapovězené, a tak jsem nemohl skákat dříve, než jsem ukončil svou závodní kariéru. Musím říct, že mi tohle pravidlo hrálo do karet jako skvělá výmluva, proč se takovému šílenství vyhnout," svěřil se Verner.

"Mám velký strach z výšek, a proto jsem o skákání z letadla mluvil jen v legraci. Nikdy by mě nenapadlo, že opravdu skočím, natož že si udělám svou vlastní licenci, abych mohl skákat sám kdekoli po světě. Překonal jsem svůj největší strach, myslím, že jsem to měl vyzkoušet už před lety," vyprávěl.

Protože je momentálně Verner kvůli zkoušení show na ledě Jen počkej zajíci v Česku, bude mít příležitost podívat se i na zkušenější kolegy parašutisty a inspirovat se. Od 25. srpna se totiž v Prostějově koná mistrovství světa v parašutismu. Bude se soutěžit ve skupinové akrobacii, uměleckých disciplínách a rychlostním parašutismu.

„Bude připravena velkoplošná obrazovka i menší televize a uvidí se i přistávání, kdy se závodníci při zemi pohybují proti sobě rychlostí osmdesát kilometrů za hodinu. Nebude chybět ani doprovodný program," zve za pořadatele Martin Dlouhý, zkušený borec, který už má za sebou téměř šest tisíc seskoků.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám