Hlavní obsah
Článek

Mladý Švýcar doslova odletěl 100 metrů až na střechu nedalekého domu, když ztratil kontrolu nad autem, které předtím ukradl. Šestnáctiletý zloděj se několik hodin projížděl po úzkých horských silnicích. Až u města Walemsee zřejmě nevybral zatáčku a vozovku i s autem opustil.

"Proletěl s vozem skrze svodidla a letěl třicet metrů vzduchem. Pak přistál na střešní zahradě pod ním. Vozidlo však mělo takovou hybnost, že se od střechy odrazilo a padalo dalších sedmdesát metrů. Nakonec se zastavilo na domě níž v kopci," popsal nevídanou situaci jeden z vyšetřujících policistů.

Je až neuvěřitelné, že mladík se při tomto kaskadérském kousku nezranil. Jak uvádí list Metro, byl dostižen, když se snažil utéct z místa nehody.

"Ozvala se hrozná rána a celý dům se otřásl. Nejdříve jsem si pomyslel, že to musí být zemětřesení, nebo že se mi na dům zřítila část svahu. Vůbec jsem nečekal, že vyjdu z domu a na střeše uvidím auto.

Myslel jsem si, že řidič bude těžce zraněný uvnitř, ale když jsem k vozu dorazil, sedadlo bylo prázdné. Tak jsem si řekl, že asi vypadl při nehodě z auta. Pak jsem si ale uvědomil, že spíš utekl," popsal svůj zážitek Thorsten Baumgarten (48), jehož střecha posloužila jako provizorní přistávací plocha. Policie potvrdila, že v souvislosti s krádeží a nehodou vyšetřuje šestnáctiletého mladíka.

Reklama

Další články

Načítám