Hlavní obsah
Článek

Na docenta Bernáta, kterého v primáckém seriálu Cesty domů hraje Alois Švehlík, se v předchozí sérii štěstí zrovna neusmívalo. Snad se teď jeho karta obrátí k lepšímu. Nejenže se vrací, ale hned v prvním díle nové řady seriálu ho čeká šťastná událost. Bude se ženit.

Rudolf Bernát si vezme svou dávnou lásku Blanku Lipovou (Jana Janěková). A protože paní doktorka, toho času primářka kardiochirurgie, je stejně paličatá a svérázná osobnost jako pan docent, jejich manželství určitě nebude nuda. Svatba se natáčela na zahradě vily, kterou momentálně v seriálu docent obývá. A sešla se na ní celá jeho rodina, stejně jako rodina a nejbližší přátelé Blanky.

„Je to zvláštní svatba, když si v seriálu berete někoho, koho znáte už víc než třicet let. Před kamerou už jsem se určitě vdávala, ale nevybavím si přesně, o jaký šlo film nebo seriál. S Lojzou Švehlíkem se známe spoustu let, ale nikdy jsme se spolu pracovně nepotkali. Až teď,“ řekla Jana Janěková.

„Svatbu točím za svou profesní kariéru možná tak desátou, přesně nevím. Jsou životní etapy, kdy lidé prožívají šťastné chvíle, jako je například svatba, ale jsou i takové, kdy zažívají smutek spojený třeba s úmrtím. A protože Cesty domů jsou seriálem o životě kolem nás, svatby do něj patří, stejně jako ty smutné chvíle. Diváci budou jistě rádi nejen proto, že uvidí další svatbu, tedy šťastný moment, ale hlavně jim určitě udělá radost fakt, že se do seriálu opět vrací docent Bernát, kterého si velmi oblíbili,“ říká režisér seriálu Jiří Adamec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám