Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Práce moderátorky v Televizních novinách na Nově je pro mnohé vysněnou profesí, a pokud snad některá z moderátorek odejde na mateřskou, tak se snaží velmi rychle vrátit zpět za pultík. Typickým příkladem je Lucie Borhyová (46), která se vrátila do pracovního procesu velmi krátce po narození syna Lukase a jistě máte ještě v živé paměti, jak si během svého druhého těhotenství promyšleně připravovala půdu pro návrat - s partnerem poskytovala rozhovory a bylo jí všude plno.

Zcela opačnou politiku vyznává Iveta Vítová (40), za svobodna Lutovská. Ta sice plánovala, že se do nováckého zpravodajství vrátí hned, jak bude mít dcera půl roku, ale ani nyní, když je její Anetce devět měsíců, si nedovede představit, že by ji opustila. „Teď nehrozí, že bych se vrátila. Mateřskou mám naplánovanou na dva roky, tak uvidíme, jestli se za rok a čtvrt vrátím," říká Vítová.

Nebojí se krásná blondýna, že prošvihne svou šanci a že ji mezitím nahradí mladší a dravější konkurentky? „Bylo by mi líto, kdyby to nastalo. Ale to k tomu asi patří. Nejsem vyloženě kariéristka, na druhou stranu moje priority jsou jednoznačné a nejdůležitější je pro mě teď dcera. Pokud by mi dali nůž na krk a já ji musela nechat osm hodin někde ve školce nebo s chůvou, tak bych do toho nešla," prohlásila rezolutně Iveta Vítová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám